Booksetc

Booksetc

Om bloggen

Tipsa dina vänner om bra böcker, filmer, utställningar, konserter,
skivor, tv-program, hemsidor eller annat trevligt!
Obs! Du behöver inte skriva långa proffsiga recensioner- det räcker med några rader.
På min hemsida finns nu under "Lästips" alla de bokrekommendationer som tidigare lagts in där.
www.lillemor.net
Nya rekommendationer läggs in här på bloggen, eftersom det är mycket smidigare.


Om du är inne på bloggen och vill vara med, eller om du redan är med men glömt ditt lösenord: Maila till mig! mimi@lillemor.net
Jag har tidigare bara skickat er en ny inbjudan, men nu har jag kommit på, att jag först måste ta bort det gamla lösenordet; sen skickas ett nytt till er. Ni kan ändra ert lösenord till ett nytt enklare, genom att gå in under redigera. Det verkar inte som om man kan gå in på sidan från registreringslänken mer än första gången. Gör ett bokmärke av sidan, så hittar du in nästa gång.

Har ni synpunkter på detta eller annat, gå in på tjôt!

Flera böcker - sommarens läsning.

BöckerPosted by Lillemor Wed, September 21, 2011 20:02:24

Oj, så länge sen bloggen uppdaterades!

Nu blir det flera böcker på en gång; jag har läst några bra böcker i sommar.

Carlos Ruiz Zafon Ängelns lek
Zafon skrev Vindens skugga, rekommenderad av Bo Stawreberg här på bloggen.
Den här boken utspelar sig också i Barcelona på tjugotalet. Huvudpersonen är författare och bokälskare och kämpar för att försörja sig på sin penna. Han skriver gotiska berättelser, men tröttnar på hemskheterna och skriver i stället under på ett slavkontrakt med två hänsynslösa förläggare. Sen dyker räddningen upp i form av en ny förläggare...eller? Är han en ängel eller en djävul? Mystik, spänning, kärlek... Nästan lika bra som Vindens skugga!

Majgull Axelsson Den jag aldrig var
Jag citerar Helsingborgs Dagblad: "... ett laddat psykologiskt drama om identitet och valmöjligheter, skuld och förlåtelse, vänskap och svek..."
MaryMarie vacklar mellan två identiteter efter en traumatisk upplevelse. Sitter hon i fängelse eller är hon minister? En spännande och läsvärd bok!

Elizabeth Gilbert Lyckan, kärleken och meningen med livet
Titeln lät banal, men jag litade på rekommendationerna på en bokblogg - minns ej vilken, kanske Bokhora.
Boken är i tre delar: Njutning i Italien, Gud och yoga i Indien, balans och lycka i Indonesien (Bali) skulle man kortfattat kunna säga.
Elisabeth Gilbert ger sig ut på ett års reseäventyr efter en uppslitande skilsmässa m.m. elände. Bästa betyg åt boken måste väl vara att jag fick lust att resa till alla tre länderna och följa i hennes fotspår! Fast yogastudierna i Indien var tuffa...

Boken har blivit film med Julia Roberts i huvudrollen. Har inte sett den.

Marie Hermansson Himmelsdalen

Om tvillingförväxling och psykopater... Spännande och ovanlig historia - ofta helt galen - i ordets rätta bemärkelse! Rekommenderas starkt!

  • Comments(3)//booksetc.lillemor.net/#post88