Booksetc

Booksetc

Om bloggen

Tipsa dina vänner om bra böcker, filmer, utställningar, konserter,
skivor, tv-program, hemsidor eller annat trevligt!
Obs! Du behöver inte skriva långa proffsiga recensioner- det räcker med några rader.
På min hemsida finns nu under "Lästips" alla de bokrekommendationer som tidigare lagts in där.
www.lillemor.net
Nya rekommendationer läggs in här på bloggen, eftersom det är mycket smidigare.


Om du är inne på bloggen och vill vara med, eller om du redan är med men glömt ditt lösenord: Maila till mig! mimi@lillemor.net
Jag har tidigare bara skickat er en ny inbjudan, men nu har jag kommit på, att jag först måste ta bort det gamla lösenordet; sen skickas ett nytt till er. Ni kan ändra ert lösenord till ett nytt enklare, genom att gå in under redigera. Det verkar inte som om man kan gå in på sidan från registreringslänken mer än första gången. Gör ett bokmärke av sidan, så hittar du in nästa gång.

Har ni synpunkter på detta eller annat, gå in på tjôt!

Även tystnaden har ett slut av Ingrid Betancourt

BöckerPosted by Lillemor Thu, January 03, 2013 20:38:32

Tack (?) vare en rejäl julförkylning fick jag tid att fördjupa mig i en tegelsten: Ingrid Betancourts beskrivning av sina dryga sex år i fångenskap i den colombianska djungeln.

Det är en gåta, att man kan överleva så länge trots sjukdomar, insekter, ormar m. fl otrevliga djur, usel kost, isolering, nyckfulla FARC-kommendanter och ständigt återkommande marscher genom Amazonas djungler. Betancourt förmår att behålla sin värdighet trots alla försök att förödmjuka henne. Periodvis lever hon (och hennes medfångar) väl ett någorlunda "hyggligt" liv med tanke på omständigheterna, periodvis är de bundna vid träd med kedjor runt halsen. Efter ett rymningsförsök (hon gör flera) blir hon kedjad i ett halvår som straff.
Trots att man vet utgången - hon blir ju räddad efter alla år - så är boken ändå spännande och mycket tankeväckande. Allt när det gäller mänskligt samröre sätts på sin spets, när man tvingas leva i fångenskap, tätt tillsammans med människor man inte valt... Primitivism, avund, storsinthet, misstänksamhet, solidaritet. Mycket intressant. Jag hade svårt att lägga boken ifrån mig.

Att gnälla över en förkylning blir lite futtigt i jämförelse...

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.